Anders nya

Anders nya

  • 3 Recept
Dillkött, kokt bringa med dillsås

Dillkött, kokt bringa med dillsås

Svenska husman, underbart gott och sköter sig till stor del själv när man pysslar med annat. Perfekt mat i adventstider med andra ord
Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Pepparrotskött med persiljeslungade rotfrukter och äppelmos

Ingredienser Portioner. 4 800 g högrev eller bringa av nöt 1 gul lök 2 morötter 10 vitpepparkorn 2 lagerblad 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 4 dl buljong från köttkoket 2 1/2 msk färskriven pepparrot salt vitpeppar Persiljeslungade rotfrukter 2 morötter 2 palsternackor 200 g kålrot 8 potatisar (6 st motsvarar ca 600 g) 1 msk smör 1 kruka persilja Till servering äppelmos riven pepparrot Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Pepparrotskött med rotfrukter

Pepparrotskött med rotfrukter

Skala lök, morot, palsternacka och rotselleri och skär i mindre bitar. Lägg köttet i en kastrull och slå på kallt vatten