Lite nybakat bröd på morgonen brukar ju få en att hoppa ur sängen lite lättare. Bröd. 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill). 1 dl brödsirap. ca 2 kg ljust lantbrödsmjöl (ta mörkt om du vill)
Ett otroligt saftigt bröd med finrivna morötter och havregryn i degen. Bra, då är det dags att ta upp degen på mjölat bakbord och forma till två limpor som sedan får lägga sig tillrätta i brödformarna
Jättegott och snabbbakat knäckebröd som dessutom är glutenfritt. Bröd. Dra loss det övre pappret och flytta över det andra med knäckebrödet på, på en plåt
Oj vad fort den här lördagen har gått. Snart dags att börja med middagen. Dagens mysiga långfrukost blev extra mysig för hela familjen var vaken och åt tillsammans
Helt klart en ny favorit vad gäller smidiga vardagsbröd. Om du vill ha en mjuk skorpa penslar du det varma brödet med lite kallvatten, och låter sedan brödet svalna på galler mellan bakdukar
50 g jäst för söta degar33 cl julmust33 cl mörk öl eller porter250 g kvarg1 dl brödsirap4 tsk salt1 msk mald ingefära 2 msk mald pomeranskal1/2 tsk mald kryddnejlikor 2 dl russin20-22 dl rågsikt Det blir ca 32 st Smula ner jästen i en bunke. 1 dl brödsirap
1 dl brödsirap. 1 dl brödsirap. Om man bortser från att det snöade och att Skåne var täckt i ett tjockt, grått lager slask var det riktigt fint att vara hemma-hemma i helgen och få äta pappas rågkakor till frukost
Världen är orättvis. Vissa (jag) måste förlita sig på plommonallmosor från barmhärtiga trädägare, andra har så mycket frukt att de inte vet vad de ska göra av den
Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke
Detta kan du göra efter hand som du gräddar naan-bröden om du gräddar i stekpanna. Vid servering så kan du pensla bröden med smält smör samt strö över lite salt - gärna gourmetsalt - flingsalt
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter
I dag när mitt barnbarn Elvira var hos mig bestämde vi oss för att baka bullar. Det blev bullar fyllda med äppelbitar frästa i smör och smaksatt med socker och kanel
När jag var i Stockholm i våras besökte vi Saltså Kvarns butik och fik. När vi beställde vårt fika såg jag att de hade kardemummabullar som jag blev riktigt sugen på och därför valde jag en