Andereas Friis
Efterrätt

Efterrätt

  • 4 Recept
Chokladsemlor

Chokladsemlor

Ingredienser Portioner. 14 st Bullar 25 g färsk jäst 2 dl kall mjölk 3/4 dl strösocker 1 tsk mortlade kardemummakärnor 1 krm salt 1 ägg 4 msk kakao ca 5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar ca 300 g) 75 g rumstempererat smör Garnering 5 dl vispgrädde 2 msk florsocker 125 g mörk bakchoklad (55%) Fyllning inkråm från bullarna ca 1 dl vispgrädde eller mjölk 250 g mandelmassa ca 50 g mörk choklad Till locken 1 tsk kakao 1 tsk florsocker Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Svalkande fruktglass!

Svalkande fruktglass!

Foto. John Hagby. Matstylist. Alexandra Zazzi. Bananglass (1 portion). ”Världens enklaste och godaste glass gör du på bara banan