Amis kokbok

Amis kokbok

  • 60 Recept
Klassisk kalops

Klassisk kalops

Kalopps är en gammal klassiker som står sig än i dag. Passar helt utmärkt när det är kallt ute. Gör dubbel sats så har du för fler kalla dagar
Franska rårakor

Franska rårakor

Franska rårakor är en kanongod, enkel maträtt med få och billiga ingredienser. Vi käkade våra franska rårakor med en klick hemkokt lingonsylt och en rejäl portion vitkålssallad och rivna morötter
Smulpaj

Smulpaj

Bottna en ugnssäker form med bär. Blanda potatismjöl och socker och sikta över bären. Finfördela fettet i mjölet och tillsätt socker och havregryn
Crêpes med köttfärsfyllning

Crêpes med köttfärsfyllning

Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Stek pannkakor i smör i stekpanna eller crêpepanna
LCHF Kålpudding med brunsås

LCHF Kålpudding med brunsås

LCHF Kålpudding med brunsås. I går provade vi och gjorde LCHF- Kålpudding för första gången. Det blev verkligen supergott och var enkelt att tillaga
Himmelska grytan

Himmelska grytan

Vips, så hade halva veckan gått. Vilket betyder att det är lite mindre av januari kvar. Idag är det endast -16, så det är ju bara att ta på sig t-shirt och shorts
Italiensk köttfärssås

Italiensk köttfärssås

Köttfärssås och spagetti är en rätt som du flesta gillar, stora som små. Den kan varieras i det oändliga och här kommer en variant med italienska smaker
Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Köttfärs och vitkålsgratäng kostdoktorn

Strimla vitkålen för hand eller i matberedare så fint som möjligt. Stek vitkålen i 100 g smör i en rejäl stek- eller wokpanna på medelhög värme utan att kålen får allt för mycket färg
Fjällgryta – fläskfiléskav med purjolök och potatismos

Fjällgryta – fläskfiléskav med purjolök och potatismos

I helgen hämtade jag ut en ny mobil då mitt abonnemang snart skulle förnyas och ja, jag håller mig kvar i iPhone-svängen än trots ett litet avbrott ett tag då jag testade nya Lumia från Windows men återgick till iPhone efter det iaf
Knäck – klassiskt recept

Knäck – klassiskt recept

Så här gör du. 30 minuter. Koka upp vispgrädde, sirap och socker i en ganska stor kastrull. Sänk till medelvärme när smeten har kokat upp, och låt sjuda tills knäcken har nått 122°C eller håller för starkt kulprov
Pannbiffar i ugn.

Pannbiffar i ugn.

Jag gillar att göra det lätt för mej när det gäller matlagning. Så i princip allt kött jag tillagar steker jag klart i ugnen
Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Tjälknöl

Tjälknöl

Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. Tillaga i nedre delen av ugnen. Stick in en köttermometer när köttet tinat, det tar 2-3 timmar