Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Ett uppskattat festbröd som tillsammans med lite kallskuret blir en hel liten italiensk måltid. Lägg över bröden på smorda ugnsplåtar och snitta sedan på tvären, drag ut degen lite lätt så det bildas hålrum
Sätt ugnen på 250 grader. Kavla ut degen så att den blir lite tunnare. Skär degen i trekanter och dra ut degbitarna så att de blir längre och lite oregelbundna
Bröd. Hårda, mjuka, runda, avlånga, grova eller inte, ja bröd är gudomligt i alla dess former. Kort sagt så är variationen och möjligheterna oändliga och för att inte glömma att det faktiskt är förbannat roligt att baka bröd
• Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn. Låt sedan brödet svalna på galler under bakduk innan du bryter isär och njuter av den första smörgåsen