• Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av den värmda mjölken.
• Tillsätt resten av mjölken samt honungen salt och linfrö samt de rostade fröerna. Blanda ner rågsikten och nästan allt dinkelmjöl. Arbeta degen ordentligt tills det släpper kanterna. Låt jäsa under bakduk i 40 min.
• Klä en långpanna med bakplåtspapper tryck ut degen i plåten. Skåra brödet i lagom stora bitar och låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.
• Sätt ugnen på 225 grader.
• Pensla brödet med mjölk och strö över rostade fröer eller lite havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. Låt sedan brödet svalna på galler under bakduk innan du bryter isär och njuter av den första smörgåsen.
Idag överraskade jag Oskar med nybakade källarfranskor till frukost och det blev väldigt uppskattat. Dela degen i 8 bitar och gör runda bullar av dem och platta till dem lite innan du lägger dem på en plåt med bakplåtspapper
Jäs ytterligare 30 minuter under duk och pensla sedan med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. För några veckor sedan ställde jag en fråga på Söta sakers facebooksida om vad ni skulle vilja ha mer av här på bloggen
Vispa äggen lätt och blanda med resten av ingredienserna. Receptet kommer från boken "Den nya GI-metoden - Med GB för bättre resultat" av Ola Lauritzon och Ulrika Davidsson
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Glutenfritt långpannebrödmed oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.