Älg

  • 4 Recept

Älgburgare med hjortronslaw

Skala och grovriv potatisen. Blanda alla ingredienser till en färs. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen
Älgryggbiff med kantarellsås och äpplechutney

Älgryggbiff med kantarellsås och äpplechutney

Älg är det viltkött jag gillar mest. PrintÄlgryggbiff med kantarellsås och äpplechutney. Älgryggbiff 600-800 g älgryggbiff 100 g smör 0,5 dl rapsolja 2 msk enbär 1/3 kruka timjan svartpeppar och salt Kantarellsås 50 g smör 200+25 g kantareller 3 schalottenlökar (grovt hackade) några timjanskvistar (1 msk färska lingon - valfritt) 1/2 morot (grovt hackade) 3-4 dl torrt vitt vin med bra syra 0,5 dl koncentrerad kantarellfond 2,5 dl vatten 4-5 dl vispgrädde salt och peppar Äpplechutney 6-8 mindre och sötare äpplen av Katjatyp 3 schalottenlökar 1/2 msk chiliflarn 1 krm kanel 1 msk curry 3 cm tummtjock färsk ingefära i tunna skivor 1 dl ättika 2 dl strösocker 1 näve russin 3 msk rapsolja (att steka i) Rårörda lingon 2 del lingon 1 del strösocker Rotfruktsgratäng 8 st. Älgryggbiff Sätt sous videbadet på 57 grader