Garnering, florsocker. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en jämn smet
Fransk Nougat, Montelimar. Fransk chokladkola. Detta är lätt det vackraste godiset jag någonsin gjort. Med sin ljusrosa färg och de gröna pistagemandlarna blir det hur snyggt som helst
Fransk nougat. Nu kommer äntligen det första recept för 2015. Detta recept är faktiskt rätt så svårt, jag tycker faktiskt inte jag riktigt lyckades till fullo, men gott blev det
Här i Sverige har jag hört att man kallar det för fransk nougat, men medan man "uppfann" nougaten i Montélimar i Frankrike på 1800-talet så har man i Iran tillverkat den i över 500 år
Recept5 dl strösocker1 krm salt1,5 dl sirap1,25 dl vatten2 st äggvitorMandelVaniljstång/vaniljsocker/essensEv karamellfärg eller pastafärgBlanda socker, salt, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull
Jag har sneglat lääänge på recept för att göra fransk nougat och förra helgen blev det av. Hej på er,. Jag har nog hittat en ny favorit till jul… Jisses va detta var gott