Nu kör vi en gammal klassisk drinktorsdag. Visst kommer ni ihåg vad drinktorsdag är. Jag bjuder på ett drinkrecept redan på torsdag så att ni hinner köpa hem ingredienserna för att fixa en god fredagsdrink efter jobbet
Foto. Karin / bevemyrs blogg. Skärtorsdagen avnöts med knytkalas på jobbet. En massa godsaker stod på bordet, traditionella rätter och så några ovanligheter
En vegetarisk gryta som för den skull inte behöver skrämma bort några köttätare. Perfekt till exempel med grillad kyckling till grytan, eller färsbiffar, eller kryddiga korvar
Hej på er,. Dags för lite mat på bloggen, det har varit rätt mycket sött den senaste tiden. Såhär efter semestern är det många som vill ta tag i vardagen igen – dra ner på alla godsaker man ätit under sommaren och kanske snåla lite efter att man har spenderat en del under semester men ändå äta gott
Koka bulgurn enligt anvisningar på förpackningen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om
Du behöver. 750 g. potatis. 2 ägg. 180 g. vetemjöl (3 dl). 4 dl. mjölk. 2-3 tsk salt. 250 g. bacon (2 pkt). 25 g. smör (lite av smöret smörjer du formen med)
Finhacka schalottenlöken. Hetta upp smöret i en kastrull och stek schalottenlöken någon minut. Tillsätt torkad dragon, vitvinsvinäger, vatten och vitpeppar i kastrullen
Godaste vi har ätit på länge. Jag gjorde så mycket, men det blev ändå inte så mycket kvar. Hela familjen älskade verkligen denna rätt och den blev precis som på kinarestaurang