Gjorde lite eget vaniljsocker härom dagen, verkligen busenkelt att göra, fast i matberedaren ville det inte bli till något vaniljsocker så jag körde det i min blender istället
Lemoncurden var slut och behöver använda det nu i veckan så det var dags att göra lite ny, så gott att använda när man bakar men även så gott på nygräddade scones
RågsurdegsgrundDag 1, kväll100 gram rågmjöl100 gram rivet äpple150 gram vatten (40 grader)Blanda allt i en rymlig burk, gärna en glasburk för då kan du se din surdeg lättare, den blir som en tjock gröt ungefär och ställ den sedan på ett varmt ställe, tex i skåpet ovanför kylen
Tjingeling. För en tid sedan hade vi gäster på besök och denna tårta bjöds till efterrätt. Receptet har nog cirkulerat runt lite på nätet men jag bjuder er på min version
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Gjorde en härligt mumsig fryst daimtårta i helgen, perfekt att ha i frysen och ta fram när oväntade gäster kommer eller när man blir sugen på något sött
Skär kycklingfilén i små bitar. Koka upp sockerärtorna enligt förpackningen. Skiva champinjonerna. Fräs kycklingbitarna och champinjonerna i smör med pressad vitlöksklyfta
Just nu följer jag programmet Hela England bakar på TV. För några veckor sedan bakade deltagarna scones och dem fick Paul Hollywood´s recept att utgå ifrån
400 g vetemjöl special7 g torrjäst300 ml vatten30 ml olivolja7 g saltmannagryn1. Blanda hälften av mjölet och 4 g av jästen, med hälften av vattnet, i en skål
Jag har saknat att stöka i köket sedan jag bestämt mig att göra en paus i bakandet, men häromsistens kom det på tal att lägga in gurka nu när Västeråsgurkorna är redo och ganska billiga