5 dl Ajvar relish1 st krossade tomater på burk1-2 vitlöksklyftor (pressade)1-2 msk paprikakrydda (stark), krydda efter smak och tycke1-2 msk oxfond2-3 msk tomatpuré2-3 st färska paprikor (gul, röd eller orange). 1 st krossade tomater på burk. 2-3 msk tomatpuré
Egen tacokrydda är lätt att göra själv. Dessutom slipper man bl. a. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
Lägg köttet i formen slå på grädden, rör i tomatpuré och resten av soyan. 2 msk tomatpuré. Sätt ugnen på 150-175°C (beroende på storlek på köttet), ta fram en ugnssäker form som rymmer kött samt grädde
Trollerilåda med makaroner, falukorv, tomater & mozarella. Det är Fars dag idag och jag har äntligen lite tid att sätta mig o fixa lite bilder från kameran, uppdatera Kryddburken och förbereda en del inlägg för veckan