Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Men vi åt ju inte soppan till frukost. När vi kom hem, hungriga och frusna, var det perfekt med en varm och god soppa
Eftersom jag visste att det skulle vara blåsigt, blött och kallt ute så hade jag varit förutseende nog att koka en sats värmande grekisk linssoppa att ha till lunch
Ingredienser Portioner. 4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Årets sista hemodlade rödbetor fick bli huvudingrediens i den här färgstarka, kryddiga soppan. Chipotlen ger soppan en härlig, lite annorlunda smak och lagom mycket hetta
Det här är en lättlagad variant av redd grönsakssoppa eller ängamat som den också kallas. Den här lena och goda soppan brukar göras på sommarens första färska grönsaker, men jag gjorde en snabbare variant genom att använda frysta sommargrönsaker istället