3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. 2st tomater
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Skiva de färska tomaterna. Fyll det förgräddade pajskalet med den frästa purjolöken, de skivade tomaterna, de soltorkade tomatbitarna, oliverna, smula över fetaosten, sprid över den hackade basilikan
Fy, sjutton vilket trist väder vi har här nu. Regnet bara vräker ner. Känner verkligen att jag skulle behöva ut och röra på mig men det är inte precis lockande att dra ut barnen i detta väder och M är ju inte hemma förrän senare i kväll
A. l. a. H. j. ä. r. t. n. s. D. g. v. d. m. f. ö. i. å. ,. e. b. h. k. o. K. u. 1. 5. p. S. I. y. 0. c. (. ). G. 2. V. B. T. 6. N. 4. 3. P. 7. –. F. w. L. R. t l. k g. g r. d l. s t
När allt är brynt, blanda i morötter och krossade tomater. 1 burk krossade tomater. Stek köttfärsen först, blanda sen champinjonerna, den skivade löken och pressade vitlöken