Ett matminne som jag har från min barndom är varma tunnbrödsrullar fyllda medskinka och purjolök. Jag tog med mig den maträtten in i mitt eget kök när jag flyttade hemifrån och jag åt det ganska ofta tills jag började äta LCHF-kost
Vad du behöverTunnbrödsrullar med pepparrotspotatis och skinka400 g kokt kall potatis (tärnad)3 dl gräddfil1 dl majonnäs2 tsk riven pepparrot1 tsk kapris1 st röd lök örtsalt
Rulla ihop och skär sneda snitt på mitten av varje tunnbrödsrulle. 4 tunnbröd8 skivor skinka1 ½-2 dl keso1 burk (125 g) cantadou vitlök/örterGÖR SÅHÄR. Bred ett lager smör på varje tunnbröd, 2 skivor skinka på varje. 8 skivor skinka
11 kokt potatis ½ burk tonfisk ½ dl yoghurt 1 msk sweet chilisås Salt Peppar Basilika 1 tunnbrödMosa potatisen med tonfisken, yoghurten, chilisåsen och kryddorna
Förrätten blev en variant på den klassiska lufttorkade skinkanmed melon. Det är måndag idag - men semester, så vi bestämde oss för att lyxa till det liet med en god trerättersmiddag efter att barnen gått och lagt sig
Receptet på griljering med ströbröd kommer från ICA, blev så sugen på att testa då det var honung i, och det blev den godaste griljeringen någonsin, lätt smak av det söta mot det salta
Smaka av med peppar Bred. ca 30 bitar 2 st hårdkokta ägg 1 dl riven ost 1 dl creme fraiche 100 g färskrökt lax 1 msk senap 3 msk dill peppar 3 st mjuka tunnbröd Gör så här
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Servera med ris, pasta eller potatis och en krispig sallad gjord på isbergssallad, gurka och majs. Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.