Bröd

Bröd

  • 20 Recept
våffelbröd

våffelbröd

Bröd är en av de saker som jag inte gärna är utan. Pga candida så tål jag varken jäst eller vanliga mjölsorter, så hur lagar man då bröd
Morotslimpa med linfrö och havregryn

Morotslimpa med linfrö och havregryn

Hur smidigt som helst och helt perfekt om man vill bjuda på nybakat bröd till frukosten. Den här morotslimpan är en jättegod och lättbakat limpa som jag gärna bakar fler gånger
Lättbakat bröd med frukt

Lättbakat bröd med frukt

Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Äppel och morotsbröd egen version

Äppel och morotsbröd egen version

Är man osäker på att brödet är klart kan man stoppa in en termometer. Bröden ska hålla 98 grader när de är färdiggräddade. 2 msk mörk brödsirap. 750 g lantbrödsmjöl
Pitabröd

Pitabröd

Riktigt uppblåsta bröd som går att fylla med det du tycker är gott. Ingredienser till 8 bröd. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper med undersidan upp (4 bröd åt gången blir bra). Grädda bröden mitt i ugnen cirka 10 minuter
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Rågsiktslimpa

Rågsiktslimpa

Ingredienser 50 g jäst 5 dl vatten 2 dl Brun farin (farinsocker) 1/2 msk salt 2 st Ägg 1 kg Rågsikt (1,8 liter)
Foccacia, ett bra grundrecept

Foccacia, ett bra grundrecept

Jag har dessutom tänkt att jag ska baka bröd idag och eftersom vi ofta äter italienskt när vi är här blir det högst troligt focaccia
Focaccia med fetaost och oliver

Focaccia med fetaost och oliver

Pensla brödet med olivolja och strö över flingsalt. Låt brödet svalna på brödgaller. Skär brödet i kvadrater och servera det nygräddat