Idag har jag bakat bullar på beställning från min käre man. Det blev en mix av två recept jag hitta och sen modifierade jag dem lite till för att uppnå maximal saftighet
ca 40 bullar (gräddas i 250 grader, mitten av ugnen i 6-8 min) 100-150 g margarin5 dl mjölk1-1 1/2 dl socker el vit baksirap1/2 tsk salt2 tsk kardemumma el kanel780 g mjöl (ca 13 dl)Smält margarinet och häll sedan i mjölk, värm till fingervarmt
Hembakta bullar är smarrigt. Jag brukar inte spara på fyllningen när jag bakar bullar. Bullar är inget man lever på precis så då kan man lika gärna ta rejält med fyllning
Så här gör du. 50 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Smula jästen i en stor bunke. Mät upp mjölet. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk och se till att det blir fingervarmt