efterräter

efterräter

  • 24 Recept
Nougatmousse med krämig hallonsås

Nougatmousse med krämig hallonsås

Nougatmousse med krämig hallonsås. 4 stora eller 6 mindre. 200 g nougat. 3 äggulor. 2 gelatinblad. 2½ dl grädde
Äkta vaniljglass❤

Äkta vaniljglass❤

Idag tänkte jag dela med mig av mitt bästa recept på vaniljglass. Oavsett vilken smak jag gör på glassen, så använder jag det här som grundrecept
Älskar denna dessert❤️

Älskar denna dessert❤️

150-200 gr vit marabou som jag smälter och bara rör ihop med 2,5 dl vanlig fet cremefraich( jag kör alltid laktosfri)
Chokladpudding

Chokladpudding

Gänget samlas för en lite sen men ack så trevlig kräftskiva. När några av oss träffades i veckan för att planera, fick värden, det vill säga jag, tydliga önskemål om att göra… chokladpudding
Krämig varm choklad

Krämig varm choklad

Ljuvligt god och krämig varm choklad. Lyxa gärna till din dryck lite extra med vispad grädde, marshmallows och chokladsås
Chokladpudding

Chokladpudding

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt enkelt recept, och supergott. Rekommenderas
Friterad banan

Friterad banan

När man äter kinamat så brukar det finnas efterrätt, jag vet att min mamma älskar detta och lika så jag faktiskt

Frityrsmet till Bananer

Blanda mjöl och mjölk med ägg gulorna. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa ägg vitorna hårt och tillsätt det försiktigt i smeten
Snabb dessert i glas

Snabb dessert i glas

07 Nov. 19. 41. Twitter. Facebook. Snabb dessert i glas. 0kommentarer. Detta är en dessert som man snabb slänger ihop om man får oväntat besök
Fruktsallad med krämig apelsingrädde

Fruktsallad med krämig apelsingrädde

Fredagen är här och det innebär helg och såklart ännu mer god mat och dryck. Ikväll har jag en liten överraskning planerad för David så det kan ni såklart få se mer av ikväll på Instagram
Kronprinsessans dessert

Kronprinsessans dessert

Crème anglais. Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blanda äggulor och strösocker i en bunke. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde

Enkel och god efterrätt

God fortsättning på det nya året. Seg och trött efter gårdagens nyårsfirande. Vissa är nog tröttare än andra
Krämig efterrätt med bär

Krämig efterrätt med bär

Som ni vet gillar jag att göra bärkompotter till efterrätt eller gofika på helgen. Jag brukar oftast ha antingen vispad grädde eller tex crème fraiche till
SMASKIG EFTERRÄTT

SMASKIG EFTERRÄTT

Smält blockchokladen och blanda med creme fraiche. Riv skalet från limefrukterna. Pressa ur saften från limefrukterna i hallonsylten
Tiramisu (utan sprit)

Tiramisu (utan sprit)

Hej och förlåt för jag inte varit aktiv här på bloggen på ett tag men tog en liten paus. Men nu är jag tillbaka igen
Friterade bananer

Friterade bananer

Man äter inte friterade bananer i Kina, men väl i Bälinge. Jisses vad gott det är. Idag blev det ännu en måltid med asiatiska inslag och vad passar inte bättre som avrundning än en svensk klassiker
Smarrig kolasås till glass

Smarrig kolasås till glass

Idag är det Nobeldagen och jag. gissar att många runt om i stugorna kommer att kika på nobelfesten på TV
Gammaldags Chokladpudding

Gammaldags Chokladpudding

Ett enkelt och gott recept med ordentlig kakaosmak. Jag valde både punsch muggar och större skålar att lägga upp i väljer man det första får du nog ut 8-10 st men tar du skålar blir det ju mindre men tänk dig ca 9 dl dessert så vet du vad du har att gå på
Marinerad bärsallad

Marinerad bärsallad

Koka upp socker, honung, vatten och citronsaft och låt sockret lösa sig. Lyft av från plattan. Tillsätt likör och låt svalna
Knäckig smuläppelpaj

Knäckig smuläppelpaj

Jag blev lockad en kväll att baka detta på Facebook. Jag följer Tidningen Hembakat där och de suktade mig med detta recept
Gratinerade bär med vit choklad

Gratinerade bär med vit choklad

Nom, nom, nom säger jag. För visst är det så att att vit choklad ihop med bär/frukt är något av det godaste man kan få som efterrätt
Gratinerade bär

Gratinerade bär

Sätt ugnen på 250°. Fördela de frysta bären i ugnssäkra portionsformar eller skålar. Bred crème fraiche över bären och strö över råsocker