Morotskaka, fast i form av en liten nyttig boll. Bara att mixa ingredienserna och njuta (för vem har tid att vänta på en kaka i ugnen när man är sötsugen
Denna lilla läckerhet gjordes i tisdags som alla hjärtans dags efterrätt. Detta skulle då bli ett lite nyttigare alternativ till vanliga kärleksmums, men i och med att ICA supermarket som vi brukar handla på inte hade milda culinesse lätt blev skapelsen inte fullt lika nyttig
Som bekant är kladdkaka mitt favoritbakverk och därför har jag försökt göra en lite nyttigare version så att man kunde äta sådan (ännu) oftare, eller hur
Jag är en stor förespråkare för vardagslyx. Därför dricker jag vatten i vinglas, äter gärna ur fina skålar och på fina tallrikar och äter choklad i princip varje dag
Nu mina vänner ska jag koncentrera mig på bakandet i tv-rutan. . Äntligen torsdagskväll. Sitter bänkad med datorn i knät framför Hela Sverige bakar, vilket föranleder att skrivandet förbehålls åt reklampauserna
Minns ni receptet på mina Bountys med smak av snickers som jag publicerade för någon vecka sedan. Jag rörde samman fyllningen till mina snickersbounty, plattade ut en i en form och bredde på ett tjockt lager med proteinberikad chokladfyllning
Egentligen hade jag tänkt att publicera detta inlägg under morgondagen, men när jag tog första tuggan utav dessa enastående kakor kunde jag inte vänta med publiceringen
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, lägg det i botten av glasburken. Tillsätt strösocker försiktigt så att lagren inte sjunker in i varandra (för en segare kaka använd farin eller muscovadosocker)
1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter. 2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut