3 tomater (fint tärnade). Blanda alla grönsaker i en skål. Rör samman citronsaft samt olivolja. Blanda det med grönsakerna och strö över mynta, salt och peppar
2 dl crème fraiche gourmet saffran och tomat. Rör saffran med hett vatten tills det har löst sig. Blanda med övriga ingredienser och marinera kycklingen 30 min
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Vi var några stycken som samlades i fredags för umgänge över lite mat
7 dl basmatiris. Skölj och blöttlägg riset i minst ½ timme i lättsaltat vatten. Koka upp 2 liter vatten i en stor kastrull, gärna teflon eller tjockbottnad så att riset inte fastnar
Det visade sig vara den fantastiska persiska maten som serverades på alla tallrikar och fat. Varmrätten som värden lagade bestod av kyckling, tomater, aubergine, gula linser, söta och syrliga plommon, torkad lime och kryddor