dansk mat

dansk mat

Dansk Sjömansbiff

Dansk Sjömansbiff

Sjömansbiff görs ju egentligen av ytterlår men det här är en slags "fattigmanssjömansbiff" där man använder nötfärs istället
Dansk husman

Dansk husman

Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Håkan stod för största delen av matlagningen, han får lite matlagningsabstinens när han jobbat hela lördagen
Smörrebröd med fläskkarré

Smörrebröd med fläskkarré

Fläskkarrén tillagas en eller två dagar före servering. Gnid in fläskkarrén med salt och peppar och låt den stå på köksbordet i ca 2 timmar
Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd

Danskt smörrebröd är en matig macka där brödet ska vara så överöst av pålägg att det inte syns. Det kan också göras i minivarianter som plockmat till fördrinken eller på buffé