Börja med kakorna. Häll kokhett vatten över mandlarna och låt dem stå ett par minuter. Häll av vattnet och skala mandlarna genom att klämma på dem tills skalet lossnar
Mat och semester det hör verkligen ihop för vår del och säkert för flera av andra också. Hur ofta minns man inte resor man gjort när man pratar om olika maträtter man ätit och vice versa
Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 5 minuter, eller tills bären är mjuka
Jag stekte/friterade mina bitar i en klick smör och rikligt med olja (så att det täckte halva biten) tills de fick fin färg på båda sidorna och sedan lät jag de gå klart i ugnen i ca 10 minuter i 220 graders värme
Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Jag älskar grytor på hösten. Brukar dock mest använda mig av grytbitar av nöt men nu när det var extrapris på grytbitar av picnicbog denna vecka köpte jag hem det