Dagen recept är ett riktigt "rest-tips". Utgick från ett viktväktarrecept men ändrade lite mått då jag hade färdigkokt pasta sen tidigare för ca 2-3 port. Viktväktarna 6 point/port
Banka ut schnitzlarna lite grann, salta och peppra. Lägg sedan på mozzarella, skinka (eller salami) och tomat på ena halvan om du har stora schnitzlar annars på hälften av schnitzlarna
Receptet kommer från viktväktarnas familjekokbok som jag för övrigt använder mig jättemycket av. Många av viktväktarrecepten som jag lägger ut här kommer från just den boken
Detta är ett gammalt viktväktarrecept därav så lite kyckling. 4 portioner6 ProPoints/portion 3 st kycklingfiléer á 125 g1 tsk olja200 g sockerärter6 st chilimarinerade vitlöksklyftor2 dl fraiche (max 5%)2 dl matlagningsgrädde (max 7%)1 tsk röd currypastasalt Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek i olja och currypasta
Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i lite sprayolja i stekpanna. Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig
Stek upp strimlad kyckling i lite olja, salta och peppra. Lägg i grönsakerna och stek upp. Blanda i grädden som du blandat i sweet chili + kryddor och sedan i med nötterna
Skär kycklingen i bitar, låt ligga svalt i marinaden i minst en timme, gärna längre. Bryn löken i olja i stor teflonpanna eller wok så den blir mjuk, men inte får för mycker färg
Receptet är från viktväktarna, men omgjort lite. Idag bjuder jag på ett riktigt bra helgrecept när man vill bjuda på något gott som känns lite lyxigt, men ändå är riktigt lättlagat
Detta är ett GI recept ( om man använder sig av rött råris), men jag har även räknat ut Viktväktarpoints på detta och då har jag använt mig av lättkokosmjölk