Kinesisk Mat

Kinesisk Mat

  • 9 Recept
Tofugryta med kokosmjölk.

Tofugryta med kokosmjölk.

Du behöver. 250 g tofu1/2 dl soja1 klyfta vitlök1/2-1 tsk sambal oelek1 broccolihuvudCa 1/2 purjolökCa 1/2 paprika1 förpackning kokosmjölkCa 2 morötterGör såhär
Asiatisk Laxtartar med Avokado

Asiatisk Laxtartar med Avokado

Så här gör du 15 min Skär lax i fin fina bitar Skär avokadon i små tärningar Blanda soja, limesaft och vänd försiktigt detta ihop med laxebitarna
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget
Yakiniku med ris

Yakiniku med ris

Skär köttet i mycket tunna strimlor. Ansa, dela, skölj och strimla purjolöken. Marinad. Blanda soja, sherry, riven vitlök, honung och ingefära i en skål
Thai stekt ris med räkor

Thai stekt ris med räkor

Skala räkorna och skär broccolin i små buketter. Hacka paprika och salladslök fint. Fräs allt detta och bambuskott hastigt i oljan
Asiatisk kokosfisk

Asiatisk kokosfisk

Skala och klyfta löken. Kärna ur och strimla paprikan och pepparfrukten. Fräs grönsakerna i smör i en låg gryta
Stek ris på kinesiskt vis

Stek ris på kinesiskt vis

Vispa ägget lätt och stek det i stekpannan med lite matfett. Rör så att det delas. Ta upp ägget. Fräs lök, purjolök och skinka i olja