Vitkål är en billig, fiberrik och c-vitaminrik grönsak som brukar finnas tillgänglig året om. Hemma hos oss gör vi över med ganska mycket vitkål eftersom vi äter pizzasallad till maten i stort sett varje dag
Mera saffran är gott och skorporna likaså. Busenkelt och lyckas varje gång. Saffranskorpor100 g smör2 pkt saffran2 ägg1,5 dl sötmandel1,5 tsk bakpulver1,5 dl socker5 dl mjölSmält smöret i en kastrull tillsammans med saffranRör ned äggen, ett i taget Blanda mjöl, socker, bakpulver och mandlar i en bunke Blanda samman äggsmet och mjöl/nötblandning till en kladdig deg/smet Forma den, med hjälp av lite mer mjöl, till tre längder på en bakplåt (Om du bakar på glutenfritt mjöl kan du behöva ytterligare lite mjöl, de flyter ut)Grädda längderna i mitt i ugnen i 25 minuter i 175 grader Ta ut längderna och sänk ugnen till 125 grader Skär omedelbart längderna i bitar på diagonalen
Det här är en rätt som passar utmärkt till bufféer som till påsk, midsommar, student m. m. Fläskfilén får ligga i en marinad med citron, rosmarin, olivolja och vitlök över natten så den blir riktigt smaskig