Otroligt god och saftig mjuk kaka med rivna äpplen. Den söta och lite syrliga frostingen ger kakan en extra smakdimension men den är även god att äta precis som den är
Nu närmar sig julen med stormsteg och det är dags att fylla upp frysen med diverse smarriga bakverk. ) Eftersom tiden har en tendens att inte räcka till ordentligt så är ju långpannekakor otroligt smidigt att göra, och det blir ju många kakor så förhoppningsvis räcker det fram till jul
Botten del 1. Värm ugnen till 150º. Vispa smör och socker poröst tillsammans med 1 äggula. Rör ner resterande äggulor, en i taget och vispa tills smeten är ljusgul och fluffig, ca 5 minuter
Julen är inte riktigt slut och jag passar på njuta av julsmakerna saffran och apelsin. Detta recept utgår från Rosendahls Trädgårdscafés bok, men är omvandlat till en mer ”fri” kaka
Det blev som sagt en hel del rester över från gårdagens kalas. Bland annat äppelpaj. Äppelpaj med vaniljsås är verkligen något som jag förknippar med hösten
Hej. Denna paj gjorde jag när vi hade kräftskiva tillsammans med grannarna varav flera har allergier. Inte lätt att bjuda på nåt men denna smulpaj blev både gluten och mjölkproteinfri
Fyllda flarn. 2016-04-14, 20. 04. Jag har en lista på min telefon över saker jag vill baka nångång i framtiden och fyllda flarn har länge stått med på den listan för de föregående två gångerna jag provat dom (för många år sen) så har jag inte lyckats rulla dom
Bara tre dagar kvar till Mors Dag, hörni. En dag som vi alltid firat mycket i min familj. När syrran och jag bodde hemma brukade vi alltid gå upp tidigt den dagen