Glutenfri toscakaka med citron
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 12 dl strösocker
  • 10,5 dl mjölk
  • 1100 g smör, smält
  • 11 citron, zest och saft
  • 12 dl majsmjöl (100 g)
  • 11 dl mandelmjöl (40 g)
  • 11 tsk bakpulver
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 11 tsk fiberhusk
  • 1 smör, till formen
  • 1 mandelmjöl, till formen
  • 1100 g smör
  • 11,5 dl farinsocker (100 g)
  • 11 krm salt
  • 1100 g flagad mandelSätt ugnen på 200 grader varmluft. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till kakbotten och vispa så allt blandas väl. Smörj en springform med smör och bröa med mandelmjöl. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt farinsocker, mjölk och smör. Låt det puttra ihop i 4 minuter. Tillsätt mandeln och rör om. Ta ut kakan ur ugnen (efter den gräddats i 25 minuter). Häll på toscan och bred ut den över kakan. Ändra ugnen till grilleffekt och grädda i ytterliga 5 minuter.Håll ett öga på kakan så det inte bränns. Ta ut och låt svalna. Servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.