1100 g
flagad mandelSätt ugnen på 200 grader varmluft. Vispa ägg och socker med elvisp i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser till kakbotten och vispa så allt blandas väl. Smörj en springform med smör och bröa med mandelmjöl. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Smält smöret till toscan i en kastrull. Tillsätt farinsocker, mjölk och smör. Låt det puttra ihop i 4 minuter. Tillsätt mandeln och rör om. Ta ut kakan ur ugnen (efter den gräddats i 25 minuter). Häll på toscan och bred ut den över kakan. Ändra ugnen till grilleffekt och grädda i ytterliga 5 minuter.Håll ett öga på kakan så det inte bränns. Ta ut och låt svalna. Servera!
Tjaha, vad ska man ta sig till med det. En halv citron. Igår gjorde jag för säkerhets skull muffinsen på nytt - med en nyköpt burk curd - och då petade jag i physalis som är doppade i råchoklad
glutenfri basmjöl. 1 paket Mix Wells glutenfria muffinsmix2 dl vatten 2 dl olja (rapsolja)150 gr grovriven mandelmassaToscaglasyr. 200 gr smör200 gr flagad mandel (2 påsar)200 gr strösocker½ dl mjölk4 msk ljus glutenfri basmjölGör så här. Blanda den rivna mandelmassan medvattnet och oljan, när mandelmassan har mjuknat/smält är det dags att tillsättamuffinsmixen, rör tills smeten är jämn,klicka i smeten i aluminiumsformar(40 stycken) klicka bara i så att det täckerhalva formen (själv hade jag nog liteför mycket i vissa former)Grädda kakorn i 175 grader varm ugn17-18 minuter
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.