Min Kokbok

Min Kokbok

  • 7 Recept
Glaserade revbensspjäll

Glaserade revbensspjäll

Jag delade min köttklump i delar innan jag lade ner dem i ugnsformen. detta ska bli min matlåda imorgon till skolan, känns lagom lyxigt och mumsigt en vanlig måndag
Anisbröd eller Pite-pojkar – ett bröd från Norrbotten

Anisbröd eller Pite-pojkar – ett bröd från Norrbotten

Rör samman noga och börja sedan tillsätta mjöl under tiden som du arbetar degen ordentligt, ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Lägg bröden på brickor eller plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 30 minuter under bakduk. Fritera anisbröden i 1-2 minuter på varje sida eller tills de fått en fin gyllenbrun färg
Nougatpraliner.

Nougatpraliner.

Ja det blev lite allt möjligt bakat idag men det jag först tänkte bjuda på är dessa små, heeelt underbara Nougatpraliner
Nougatpraliner

Nougatpraliner

Nougatpraliner. Nougat, nötter, choklad och krisp - vad kan gå fel. Skär små rutor så blir det som en liten pralin som smakar ganska likt den i Aladdinasken
Rullrån med citronfromage och hallon

Rullrån med citronfromage och hallon

En del nya matkreationer har skapats med mer eller mindre gott resultat. Citronfromageca 6 port3 dl vispgrädde½ vaniljstång4 ägg145 g strösocker3 gelatinblad1 dl pressad citronsaftfinrivet skalet från 1 citronrullrån (2-3/person)färska hallon och florsockerLägg gelatinbladen i vatten 5 minuter