För ett tag sedan bjöd Mattias på supergod älgfilémed whiskeysås och västerbottenspotatis. Det smakade väääldigt gott och jag håller med Tea som sa "sånt här kött kan vi väl äta flera gånger samma vecka"
Krydda köttet med salt och peppar och linda baconskivor runt kanten. Fäst ihop med tandpetare. Ta bort tandpetarna och servera gärna biffarna med murkelsås (receptet finns inlagt här i Matklubben) och en god palsternacksgratäng t
Här kommer perfekta måltiden för ledigheterna och långhelgerna – gorgonzolaspäckad fläskfilé. Tillsammans med en massa färsk timjan så är detta är en enkel festlig måltid
1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Krämig potatisgratäng, älgfilé och kantareller. Stekytorna kryddade jag med flingsalt. Filén stektes i smör och rapsolja till dess att det var perfekt enligt vår smak, medium för sonen och mer välstekt för mig
Servera med Potatisgratäng. 2) Stek dem i en stekpanna med smör så att de får fin färg på båda sidor. 5) Häll grädde och grönpeppar i stepannan och smaka av med soja, salt och peppar
Täck allt med vatten och lägg i hönsbuljongen koka upp och vänta tills allt är färdig kokt. Tillsätt resten av ingredienserna red av med ett ljust rednings mjöl ifall ni vill att såsen ska bli tjockare
En bra och lagomt lyxig & enkel maträtt en Lördag, man vill ju inte stå alldeles för länge vid spisen när man äntligen får koppla av en helg, sanslöst gott med ett glas vin och tända ljus
Salta och krydda runtom med peppar och timjan. Bryn filén i en het stekpanna med smör. Späd med viltfond, vatten och grädde efter hand tills såsen tjocknar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.