250 gram
riven mandelmassa (jag river på grova sidan av rivjärnet och fryser gärna mandelmassan ett tag innan så det går lättare och inte kladdar så mycket)
500 gram
hallon
1- 1½ dl
socker – gärna finkornigt eller malt rårörsocker
½ vaniljstång
som du skrapar ur fröna ur (själva vaniljstången kan du sedan lägga i sockret så ger den fin smak till nästa gång du använder sockret) eller en knivsudd korn ur burk med vaniljfrön – finns numera att köpa i de flesta affärer, glädjande nog
2 1/2 dl
god vaniljyoghurt (jag använder Valio laktosfri)
) och det blev en hallonmoussetårta med chokladbotten och hallonspegel. I helgen var det dags för släktkalas och jag fick uppdraget att göra en av tårtorna, kul såklart
En ljuvligt god och lyxig hallonmoussetårta med kladdkakebotten. En garanterad succé. Kladdkakebotten. 100 g smält smör · 3 ägg · 3 dl socker · 3 dl vetemjöl · 1 dl kakao · 1 msk vaniljsocker · en nypa salt
Hallonmoussetårta. Jag älskar tårtor, vilket kanske inte undgått någon… Men den här hallon-och björnbärsmoussen är så god att den snart kommer få briljera som egen dessert
Hallonmoussetårta. Det blev en hallonmoussetårta med vit chokladkladdkakebotten som innehöll både vid choklad och citron med en rejäl hallonspegel som topp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.