Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten, socker och urskrapad vaniljstång + själva stången. Alldeles perfekt len och krämig pannacotta och den lite syrliga rabarberkompotten till med smak av vanilj kunde inte ha blivit en bättre kombination
Jag lade bladet i en tallrik med hög kant och fyllde kallt vatten så det täckte bladet. ½ vaniljstång. Koka upp gräddblandningen och hacka den vita chokladen under tiden
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Igår kväll blev det en ny variant på pannacotta med ännu mer vit choklad och en fräsch jordgubbskompott som topping
Dessutom blir den en snygg effekt med två lager tycker jag. Dela vaniljstången och dra bort fröna. Jag har provat blanda havtorn i ena lagret och vit choklad i andra
Idag har vi bjudit över en vän på middag och då ska vi bjuda på skaldjursplatå till huvudrätt och till efterrätt blir det vitchokladpannacottamed färska bär