I fredags hade vi middags gäster och då bjöd jag på denna dessert. Desserter. 5 dl grädde1 dl eko mjölk150 G vitchoklad 2 gelantinbladLägg gelantinet i blöt Koka upp grädde och mjölkHäll den varma mjölken/grädden över chokladenRör tills det smält och rör ner gelantinetHäll upp i önskad formLime och mynta pannacotta
Som vuxen föredrar jag varm choklad av italienskt snitt. Italiensk varm choklad, två portioner. Det överraskar väl inte direkt någon om jag säger att jag inte är särskilt sportig av mig
Skrubba citronerna i varmt vatten. Nu kan det ju vara så att du förätit dig på sötsaker under påsken och inte vill se åt en godsak på bra länge, men jag tar risken och bjuder på en efterrätt idag, för ni var några stycken som ville ha receptet på desserten jag serverade på långfredagen
Låt gelantinet smälta i den varma citronsaften. Så vad passar då inte bättre än en smarrig dessert som Rabarber- och jordgubbskompott med vaniljkräm, toppat med maräng och pistaschenötter
Beroende på redning, läs på förpackningen om det ska tillsättas i varm eller kall vätska. ) Denna dessert passar perfekt att göra dagen före eftersom den tar tid på sig att stelna
Såsen går annars bra att servera varm/ljummen. e december är det Remsans bistro som dyker upp bakom luckan med en dessert smaksatt med äppelmust från Kiviks musteri
Häll grädden i en kastrull och låt den bli varm men den får inte koka. De passar även bra till desserter då det är perfekt att använda ägghalvorna som en liten skål