Det är härligt att vara ute bara man rör på sig, så här skall det vara på vintern. Har varit ute idag och byggt i snön, det blev två tunnlar till lastbilarna och vägar till bilarna
Varför göra själv när det finns relativt billig att köpa kanske vissa tänker då, men saken är ju den, när du lagar din mat själv så vet du exakt vad som finns i den och alltså vad du stoppar i dig
Uppvispad färskost (typ philadelphia eller egengjord)en liten del olivolja (alt rapsolja av god kvalitet)en liten del majonäs ( gör din egen, recept längre ner)ca en tredjedel gräddfilBehöver inte vara exakta mått, smaka smaka tillsätt mer osv
Det kändes nästan som om man hade grillat ute, fast det får vänta lite tills det blir lite varmare. Idag har vi varit till Cramers, det var temat Blommor och Bil… en massa fina veteranbilar
Den här dagen ansvararman för att ha med matlåda till allihopa i matlådegänget. gå ihop ett gäng på fem personer, köp fem billiga matlådor och välj varsin dag
Vi är helt övertygade att mister Oliver inte bryr sej det minsta och vi lovar att inte heller göra det om ni vill fortsätta förändringarna när ni lagar till den
Priset varierar givetvis beroende på topping och det säger sig självt att man kommer billigare undan med en hemmagjord vesuvio (ost/skinka) än med en pizza som toppas med oxfilé eller en lyxig lufttorkad skinka…
Degen ska bli smidig och fast men ändå vara lite klibbig, inte som en bröddeg. Ni vet säkert att det finns diverse mjöl att köpa färdigt så som sojamjöl, mandelmjöl och kikärtsmjöl
Jag serverar grytan med en fuskvariant av fufu. Om du hellre vill äta grytan som man gör i östra Afrika ska du äta den med ugali, som är en slags tjock majsgröt
Men nu är det november, en vecka kvar till första advent och grillen är undanställd för längesen så någon doft av grillat ska man inte förvänta sig, men gott kan det bli ändå
Cacciatore har en mycket gammal historia och man vet att longobarderna, som en gång grundade Lomvardiet efter romarrikets fall, troligen hade den med sig
Antingen har de inte funnits alls eller så har de varit fruktansvärt kemiska och av den där riktigt dåliga sorten av osande pulverbea som man mest bara ätit när det inte funnits något annat val och som mest får mig att tänka på trötta, flottiga och halvråa potatisklyftor och sega billiga och sönderpepprade fläskotletter från några av mina sämsta matminnen från nittiotalets barndom