Valnötskaka utan mjöl recept

Valnötskaka med glasyr

Valnötskaka med glasyr

Häll i mjölken. Idag bjuder jag på en saftig Valnötskaka med glasyr som passar fint till adventsfikat eller dagarna kring jul
Engelska valnötskakor

Engelska valnötskakor

Tillsätt de torra ingredienserna och tillsätt ev en skvätt mjölk så det blir en fast smet. En skvätt mjölk
Valnötskakor

Valnötskakor

3 1/2 dl vetemjöl. 3 1/2 dl vetemjöl. Ingredienser. 150 g smör. 1 1/2 dl strösocker. 1 1/2 dl rörsocker. 1 st ägg

Valnötskakor

5 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka valnötterna. Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ägget
Valnötskaka

Valnötskaka

Skrapa ned smeten i en väl smord form, som du också har bröat med glutenfri mjölmix, använd gärna en form med löstagbar botten
Valnötskakor

Valnötskakor

Förvara dem i tättslutande burk. Lägg valnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandeln är finhackad
Hassel- och valnötskakor

Hassel- och valnötskakor

Tillsätt vetemjöl och smöret i bitar. vetemjöl, 240 g. 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rosta nötterna i en medelvarm torr stekpanna
Aprikos-, kokos- & valnötskakor

Aprikos-, kokos- & valnötskakor

Du kanske kommer att märka att kakorna är känsliga när de heta, detta beror på mandelmjölet, så det är säkrast att hantera dem försiktigt tills de har svalnat och låta dem svalna på galler om möjligt
Anis- och valnötskakor

Anis- och valnötskakor

2 dl vetemjöl. Finhacka valnötterna och krossa anisen i en mortel. Arbeta hastigt samman samtliga ingredienser till en deg, antingen för hand eller i en matberedare
Korint- och valnötskakor

Korint- och valnötskakor

2 dl vetemjöl. 2 dl vetemjöl. De här kakorna höll liv i oss på den långa bussfärden från Stockholm till Göteborg och tillbaka igen igår
Choklad- och valnötskaka

Choklad- och valnötskaka

Smält smöret och häll i mjölken och rör ner det i äggsmeten. 1 dl mjölk. 3 dl vetemjöl. Sätt ugnen på 175°
Choklad- och valnötskaka

Choklad- och valnötskaka

Smält smöret och häll i mjölken och rör ner det i äggsmeten. Denna Valnötskaka är en riktigt saftig och god kaka, dessutom håller den sig saftig länge, vilket ju har varit bra när den fått följa med oss på våran tripp och då var den lika saftig och god dag 1 som dag 5. 3 ägg2 dl strösocker1 dl farinsocker100 g smör1 dl mjölk3 dl vetemjöl100 g valnötter, malda eller finhackade75 g mörk choklad, hackad1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverGlasyr. 1 dl mjölk. 3 dl vetemjöl