Förvara dem i tättslutande burk. Lägg valnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandeln är finhackad
Du kanske kommer att märka att kakorna är känsliga när de heta, detta beror på mandelmjölet, så det är säkrast att hantera dem försiktigt tills de har svalnat och låta dem svalna på galler om möjligt
2 dl vetemjöl. Finhacka valnötterna och krossa anisen i en mortel. Arbeta hastigt samman samtliga ingredienser till en deg, antingen för hand eller i en matberedare
Smält smöret och häll i mjölken och rör ner det i äggsmeten. Denna Valnötskaka är en riktigt saftig och god kaka, dessutom håller den sig saftig länge, vilket ju har varit bra när den fått följa med oss på våran tripp och då var den lika saftig och god dag 1 som dag 5. 3 ägg2 dl strösocker1 dl farinsocker100 g smör1 dl mjölk3 dl vetemjöl100 g valnötter, malda eller finhackade75 g mörk choklad, hackad1 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulverGlasyr. 1 dl mjölk. 3 dl vetemjöl