De går fort att laga, mankan fylla dem med nästan vad som helst, de är ett perfekt sätt att göra av med grönsaker som har blivit över, och så får man sitta i soffan och mysa med "warm soup belly" efteråt
Paratha verkar för övrigt vara en otroligt tacksam grej att göra kylskåpsrensning på, Vimals mamma brukar göra den med vad som finns i kylen för tillfället
Vad sägs om den här menyn. )Marinadvätskan kokas ihop med lika mängd god oxbuljong (till detta brukar jag ta fram en hemkokad variant ur frysen, en sådan som gjorts med köttben som fått koka en hel dag, men mankan ta färdig fond + vatten)
En sådan sås gör jag oftast enligt receptet "man tager vadman haver". Bättre att lägga lite extra tid på detta vid ett tillfälle i veckan än att behöva fundera ut måltiderna varje dag
Blanda alla ingredienser till köttbullarna med händerna eller med en “sån där” visp (sry, jag vet verkligen inte vad den heter) tills allt är jämnt fördelat
Ibland kanskeman har tänkt ut vadman skall äta följande dag och ibland inte. Vanligast kanske är att man försöker anpassa så att man får så lite rester som möjligt, men tänk tvärtom ibland och laga extra så att man får middagar som överlappar varandra
Men jag gillar att drömma så vad ska man göra. Vad mer har jag gjort idag. Vanligtvis tänker jag hamburgare, pizza och annat som man äter on-the-go eller färdigmat som man värmer i micron