Vad är både salt sött och surt recept

Vet du vad gado gado är?

Vet du vad gado gado är?

Jag kan inte påstå att jag är något stort fan av tofu egentligen – jag tycker den är rätt knepig både smak- och konsistensmässigt – men nu köpte vi en färdigmarinerad som var god
Tofuomelett och jordnötsås

Tofuomelett och jordnötsås

Jag är ganska säker att många svenskar undrar vad de ska göra med tofun eftersom jag alltid hör svenskarna fråga expediten på Hongkong Trading

Nu är det jul igen!

Jag ska i alla fall besiktiga och göra i ordning den i vår, är planen, så får jag se sedan vad jag gör
Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.

Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Räksalsa med avokado och mango

Räksalsa med avokado och mango

Jag vet att många inte tycker om koriander och eftersom jag inte riktigt hade koll på vad mina gäster tyckte så struntade jag i koriander och det var tur visade det sig
Fishcakes med stekt vitkål och sojasås

Fishcakes med stekt vitkål och sojasås

Mitt byte från Iphoto till Bridge verkar, oavsett vad folk säger, ha trasslat till rejält. Vitkål är något vi sällan använder, men precis så som den tillagades igår kommer göras fler gånger – den smakade nästan lite sött

Malmö cooking + rödbets- och tomatsallad

Vad otroligt mycket som händer där, måste absolut tillbaka och uppleva mer. Fler guldkorn att upptäcka är den smakrika svampbuljongen med ostronskivling och persiljerot eller något till synes så enkelt som att havregrynen ska rostas innan man gör chokladbollar och sen rullas i färskriven kokos
Konsten att fylla en tårta

Konsten att fylla en tårta

Jag ser på fyllningar som en överraskning, man ser vilken tårta man blir bjuden på men vad som döljer sig under ytan, det är jag alltid nyfiken på
MIDDAGSBJUDNING MED THAITEMA

MIDDAGSBJUDNING MED THAITEMA

Vi får väl se närochvad nästa temamiddag blir. Vad som är tråkigt är att hon bor i Stockholm, eller just nu bor hon faktiskt i Kongo Kinshasa

Chicken, chili & cashew

Bra genomgång i början om hur man ska skära grönsakerna eat me eller no eat me style, genomgång av ingredienserna både sojasåser och grönsaker och framför allt vad man ska änka på i den thailändska matlagningen nämligen att man ska balansera sött, salt, surtoch bittert

När vi smakade på en bit av texmex-himlen

Sedan styrde vi kosan norr ut igen mot vad som visade sig vara ett fantastiskt smakäventyr. Om du är osäker på hur mycket det ska vara av allt så tänk att chilins heta smak ska vara i balans med limens syrlighet ochsaltets sälta

Superte från Friggs

Vad göra. Förra året väckte hon stor uppmärksamhetbåde i Sverige och internationellt med en serie handmålat konstglas från glashyttan i Kosta
Boobs for my boss

Boobs for my boss

Så fort jag fick nyheten visste jag exakt vad det skulle bli. Värmbåde grädde och smör i en kastrull på spisen
Superfoods: Schisandra

Superfoods: Schisandra

Vadär superfoods. Det är också en av de sällsynta örter som finns i toppen av både ayurvediska och kinesiska medicinens örter