Rödingfilé, kålrot, morötter, sötpotatis, haricot verts, kapris, smör, citron, timjan. Stek rödingfileerna i smör+rapsolja först på köttsidan ganska snabbt, ca 2 min
Jag ugnsstekte den i 2½ timme på 125°, medan jag gick en långpromenad i skogen och tittade efter lingon. Långsamstekt Kyckling Gräddsås till Kycklingen Kokt Fjällfisk 2 stora Rödingar eller Öringar 10 cm Purjolök 1 Morot 2 Lagerblad Några Dillstjälkar 5 Kryddpepparkorn 5 Vitpepparkorn Kallt vatten så det knappt täcker fisken Havssalt Skölj fisken väl i kallt vatten
1,25 kg hel röding. Rensa fisken. Skölj och torka väl med hushållspapper. Salta fisken ut och invändigt. Smörj ett ugnssäkert fat eller långpanna och lägg i fisken på sidan
2 st rödingar. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar på in- och utsida, lägg fisken i en smord, ugnsfast form och hyvla över rejält med smör