Äpplen och fisk har vi parat samman någon gång tidigare, dels en ljummen äppelsallad med ägg till torsk och i en varm äppelsallad med lök till sill, så att ha det överblivna äpplet i gratängen var vi ganska säkra på skulle funka
Skär grönsakerna och äpplet i cm stora bitar ( behåll skalet på allt). Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Servera gärna med t ex ugnsbakade rotsaker eller ännu hellre kokt färskpotatis – när det är säsong. Finhacka äpple, kapris och saltgurka och blanda ner i såsen
Ugnsbakad lax med hummersås. Torskmed pepparrotssås. Fiskcurry medäpple och broccoli. Den här varianten med spenat åt vi förra veckan med kokt potatis och en sallad med senapsdressing
Men ibland händer det att även frun i köket får feeling, djupdyker i kylen och fixar till en spännande sallad av fynden hon hittat där, som dagens krämiga grönkålssallad vi spisade förra veckan till en bit snabbrimmad ugnsbakadtorsk