Jag håller även på med en allmän kylskåps och kylrensning och den här rätten är ett av resultaten, en ugnsbakad butternut med ricotta och så lite valnötter och örter på det
Den här gången blev det ravioli med grön sparris och ugnsbakade tomater. Som fyllning blandade jag ihop en riven hård getost med en burk ricotta (250 g) och rivet citronskal från en citron. Som tillbehör ugnsbakade jag halverade plommontomater med lite olivolja och rivet citronskal, ca en timme i 120-gradig ugn
Rör ihop ricotta med keso. Varva ricottakräm, lax, kräftstjärtar, purjo och plattor med ostsås. Kräftlasagne1 purjolök250 g ricottaost250 g chilikeso2 brk kräftstjärtar9 färska lasagneplattor200 g rimmad lax1/2 dl riven parmesanSås. 250 g ricottaost
Banan använder jag till allt möjligt, till bananglass, i smoothin, i yoghurten, som den är toppad med jordnötssmör eller ricotta, på mackan, i den ugnsbakade gröten
På bordet fanns förstås också Nigellas goda frukostmuffins, som du hittar här, amerikanska citronpannkakor med vallmofrön, frukt, påsklimpa, ostar, ugnsbakade tomater, matiga bacon- och äggknyten samt en grym sallad på sparris, ägg och chorizo
Normalt sätt, när jag gör Involtini di Melanzane så fyller jag dem med tre olika ostar (mozzarella, ricotta och parmesan), för om ni inte visste det innan, så kan jag berätta för er att ost = livet
Under tiden som kycklingen är i ugnen, slänger du ner basilikablad, ricotta, skalade pistagenötter, olivolja samt salt och peppar i en mixer och mixar till en kräm