Idag bjuder jag på ugnsbakadfläskytterfilé. 1 kg svensk fläskytterfilé1½ tsk salt1½ tsk vitlökspeppar½ kruka persiljasmör/olja/ghi till att bryna filén i600 g skalad potatis400 g skalade palsternackorvatten + 1 msk Renée Voltaires lantbuljongpulver½ - 1 dl av kokvattnet1½ dl valfri gräddesalt, vitpeppar från kvarn1 morot1 palsternacka1 persiljerot1 gul lök1 vitlöksklyftanågra kvistar persilja2 dl vatten3 dl rött vin2 msk kalvfondskyn som bildas av köttet, ca 3/4 dl1 dl grädde(1 tsk lingonpulver)smör/olja/ghi till bryningvalfri redning, t ex maizenaredning eller arrowrootBind upp filén med bommullssnöre till jämn och fin form
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Till det krossad potatis och ugnsbakade tomater. Ikväll blev det baconinlindad fläskytterfilé (eller benfri kotlettrad för att vara mer korrekt) tillagad enligt sous vide (har du inte sous vide så går det bra att köra den i ugnen)
Krydda fläskytterfilén med liiite salt, vitpeppar samt örtkryddor genom att gnida in kryddorna. Linda baconskivorna runtom hela fläskytterfilén och lägg sedan i formen
Ugnsbakade potatishalvor med en nötig rapsolja och ett nöthack av hassel, lime, salt, sött & riven parmensanost Grillad fläskytter med nötströsslade potatishalvor, sötsyrlighet yoghurtsås & sallat från täppan
Vi serverade med klyftpotatis, ugnsbakade morötter och pepparsås. Hoppas ni alla haft en riktigt fin midsommarhelg med god mat och dans runt midsommarstången
Vi har ätit den både till ugnsbakad lax med marinerade räkor och till marinerad fläskytterfilé. Idag tänkte jag försöka fresta er med en somrigt grön sås som passar till det mesta
Fin och mycket enkel mat till middag Jag lät marinera en fläskytterfilé på 800 gram med färsk chili och färsk basilika samt honung, olja, vitlökskross, hack från det gröna på gul lök i knippe, bbq-sås, mörk soya, dijónsenap samt salt och svartpeppar