Pasta blir det emellanåt här hemma, i synnerhet när lilla I är på besök. Hon älskar pasta. Jag gillar fortfarande pasta, men nu finns det ju så många olika spännande sorter att välja på, även glutenfria, och inte bara "macaroni"
(Barilla pasta). Servera med pasta eller spaghetti. Krämig torskfilésås med broccoli och pasta, enkel och god kvällsmat på 30 minuter för 4 personer. 600 torskfilé. Börja med att koka pasta för 4 personer. Hacka broccoli i lite mindre bitar och fräs i smör och rapsolja i 10 minuter, hacka torsken (som på bilden) och blanda med broccolin. Låt torsken och broccolin stekas i ca 5 minuter på medelvärme. 600 torskfilé 4,5 dl matlagningsgrädde
Fräs grönsakerna i lite olja, tillsätt curry-pastan och kokosmjölken och citronsaften, låt allt sjuda 5 minuter, lägg sen i fisken. 1 pkt Findus Torskfilé 400g. 2 msk röd-curry pasta
Lägg torsken på ugnsfast form och stryk på majonäsen, toppa med mandelhacket. 2x180g torskrygg. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader. Sila solroskärnorna och spara avkoket, lägg 2,25 dl av de kokta kärnorna i en mixer med 2,25 dl avkok och 1,5 dl grädde samt parmesanen, mixa till en slät fin pasta, resten av avkoket slängs. 180g torskrygg. Fördela broccoliblandningen runt om torsken och låt gå i ugn på 200 grader tills fisken har en kärntemp på 52 grader
Ugnsbakad torsk. Pastan tillsammans med grönsakerna vände jag i en vinägrett med citronsaft och dill. Servera med pastan och lite riven pepparrot på toppen
Gott tillsammans med både potatis, ris och pasta. Som tur är brukar jag fylla på skafferiet med lite smått och gott (jag känner mig själv) och längst in i skåpet fanns en pesto-burk (nötfri) och tillsammans med lite riven parmesan fick det bli kvällens smaksättare för den torsk vi planerat att äta
Pasta, ris eller linser. Ner med lite torsk och oliver…. Ät med pasta, ris eller linser. Salta torsken lätt och låt den rimma medan resten blir färdigt