Den påminner om Pajalagröten i smaken, med katrinplommonens karaktäristiska smak. 2 port2 dl (rent) havregryn/nakenhavregryn/fiberhavregryn1 msk hela linfrön2 dl vattenmineralsalt6 katrinplommon, klippta2 msk torkade blåbär2 msk torkade tranbär(vegetabilisk) mjölkBlanda alla ingredienser, utom mjölken, i en kastrull och koka på medelvärme ca 5 min under omrörning
Istället för plommon kan man ta fikon. 3 dl havregryn, 75 gr fiberhusk, 2,5 dl bovete, 2 msk sesamfrön, 2 dl solrosfrön, 2 tsk bikarbonat, 1 krm havssalt, 150 gr hackade ekologiska torkadeplommon, 100 gr hackad mandel (inte för finhackad). 150 gr hackade ekologiska torkadeplommon,
4 ca 900 g fast potatis 1 bit purjolök ca 100 g rotselleri ca 100 g palsternacka 1 rött äpple ca 600 g benfri fläskkarré 2 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl torkadeplommon 2 lagerblad 5 kryddpepparkorn 1 msk vitvinsvinäger 4 dl hönsbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond) 1 tsk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 1/2 kruka hackad persilja salt och peppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Plommon och äpple passar riktigt bra ihop med en klassiskt rosmarindoftande karre. Fyll hålet med katriplommon, använd sen bindgarn och bind upp steken
16 dl blandade nötter, torkade bär och frukt, till exempel mandel, tranbär, paranötter, hasselnötter, torkadeplommon eller aprikoserSmula ner jästen i en degblandare