Fjälla fisken, torka bort alla lösa fjäll och bena ev. Tidigare har vi gjort på enbart frystajordgubbar med följden att de faktiskt tog slut och lyste med sin frånvaro idag
Torka kikärtorna torra med hushållspapper och lägg dem sedan i en bunke. I min smulpaj hade jag frysta hallon, blåbär och jordgubbar men det går såklart lika bra att ta det du har hemma såsom äpple, päron, björnbär, rabarber
Tidigare har jag bjudit på ett bra recept på sega jordgubbsremmar, som jag självklart tycker du ska testa om du tycker om jordgubbar, blir som explosion av jordgubbar när man stoppar dem i munnen, smaken är så intensiv och god och detta helt utan aromer, färgämnen och andra skumma kemiska tillsatser som det finns gott om i vanligt godis
Mosa jordgubbarna i en sil om du inte vill ha de små kärnorna med annars kan matberedare användas. Lägg ev några delade jordgubbar på sockerkaksbottnen i formen och häll i moussblandningen