Såg att jag missat lägga upp receptet till denna TomYam Goong från Linas som vi gjorde för ett tag sedan, tänkte att denna kan sitta fint någon kväll nu när snön är tillbaka big time
Koka upp buljongen och låt sjuda i ungefär 7 minuter tillsammans med svamp, galangal rot, schalottenlökar, citrongräs, kaffirlimeblad samt chilifrukt Tillsätt räkor, fisksås, limejuice, chilipasta, cocktailtomater samt kokosmjölk, låt koka i 3 minuter. 4 cocktailtomater. 200 g champinjoner 2 schalottenlökar 1,5 stjälkar citrongräs 4 kaffir limeblad/citronblad 1 chilifrukt 1 l vatten 1 tärning fiskbuljong 2-3 skivor galangalrot 500 g räkor, skalade 3 msk fisksås 3 msk limejuice 2 msk chilipasta 4 cocktailtomater 400 ml kokosmjölk olja 6-10 korianderblad
Eftersom jag inte hade tid eller ingredienser till att göra egen röd currypaste som blir absolut godast tog jag dels vanlig röd thai currypaste och även den syrligare mindre heta chilipastan Nam Prik Pao som man använder till den hetsyrliga soppan TomYam Kung (ifall den är med räkor)
TomYam Kung – het och syrlig soppa med tigerräkor, som du finner på den här länken. Det finns en het och syrlig soppa som heter Tum Yam Kung, där kung betyder räkor
Och så vårrullar, friterade räkor och en TomYam soppa. Vi lämnade in Ookami på service och fick en lånebil, världens minsta Kia Picanto automat, men det gick ju bra det med, kul att köra olika bilar för att inse hur jäkla bra Ookami eller Monstaa faktiskt är
Skär svampen i fina skivor. Koka upp buljongen och låt sjuda 5 minuter tillsammans med svamp, finhackad schalottenlök, chilifrukt, citrongräs och limeblad samt skivorna av galangarot eller ingefära
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Den absoluta favoriten bland soppor är naturligtvis TomYam Goong , men då vi åt den igår och hade buljong över - så öppnade sig möjligheten till variation
Denna nudelsoppa har samma grund (soppbuljong) som TomYam Goong samt kryddas på ett liknande sätt. Den absoluta favoriten bland soppor är naturligtvis TomYam Goong , men då vi åt den igår och hade buljong över – så öppnade sig möjligheten till variation
matorama
gurka skivad, tomat skivad, korianderblad och limeGör så här. Rör om ordenlig och smaka om det behövs mer lime juice Förbereda tallrik med gurka och tomat skivad, häll på nudlarsallad
Blanda ihop vatten tillsammans med alla kryddorna (förutom Grädden)och låt potatis och morötter sjuda i ca 5 minuter. 1 tsk Thailändsk TomYam pasta , Ex
TomYam Goong – thailändsk het, syrlig, klar räksoppa med champinjoner. Min pappa undrade om thailändarna hade plåtmagar efter att ätit Tom tam gong första gången och knapprat i sig en minichilifrukt – kanske i tron att det var paprika ¦ Fast food kan det bli om man dubblar mängden soppbuljong och fryser in hälften
TomYam Goong   är hela familjens favorit bland soppor. Sist vi var ute och åt thailändsk på Thai Lemon Grass fick jag en soppa liknande TomYam Goong fast med en liten sötma