Det var OTROLIGT länge sedan vi åt ”tjockpannkaka”. Under tiden skar jag ett äpple tunt och tog ur kärnhuset, smälte smöret i en stekpanna, sockrade och ”kanelade” äppelskivorna och stekte dem i rikligt med smör
Att få ta med eller följa med kompisar hem efter fritids – det är typ viktigast i världen just nu. Det säljs oftast in till alla föräldrar (som ändå är ganska trötta efter jobbet och känner nja till att ta med fem ongar hem men ändå känner att så fint att de har vänner och verkligen leker) att vi skall ju typ plugga
Vanliga svenska tunna, amerikanska tjocka, crêpes med nutella, eller varför inte tjockpannkaka i ugnen medäpplen (O gjorde underbart goda för ett tag sedan och det kommer ett inlägg om det så småningom)
Jag minns inte var prisnivån låg när jag för ett tjugotal år senast besökte Den Gyldene Freden, men när jag i helgen passerade kostade den billigaste varmrätten på menyn, tjockpannkaka, 200 kronor, visst dom serveras med kanderade äpplen och kantareller, men jag tror att jag fortsätter att äta mina tjockpannkakor hemmavid, men jag kanske ska toppa dessa med kantareller i fortsättningen, tack för det tipset
Garnera med färsk timjan. 1 Stek fläskskivorna i stekpanna på medelvarm platta. Grädda pannkakor i stekpanna med lite smör på medelvarm platta, cirka 1 deciliter smet till varje pannkaka. 3 Skala och finriv morötterna, blanda med grovrivna äpplen. 2 äpplen