Apelsinmarinerad fänkål- och gurksallad. Potatisar som rostats i olivolja med flingsalt är en läckerhet, och den lilla salladen på tunt hyvlad fänkål och gurka jag serverade till hade fått dra till sig smak av apelsinsaft
Passar perfekt till thailändsk kycklinggryta (klicka på länk för recept) eller varför inte till den svenska söndagssteken där du får ett annorlunda smakinslag med det lite syrliga och söta tillsammans
Blanda samman ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Resterna ska jag äta upp så fort jag glömt löftet till min stackars mage att aldrig äta igen
Några små tomathalvor och lite dill på toppen och ett glas kallt rosevin till blev pricken över iet. Serverade den inbakade torsken med lättstekt grön sparris och en gurksallad gjord på små tärningar avslanggurka som jag först saltade lite på och sedan blandade med hackad picklad rödlök, majonnäs och crème fraîche
Vispa ihop mjölk och vetemjöl till en slät och fin redning. Börja med gurksalladen. Gnid in kycklingen med saften av en citron både inne i kycklingen och på skinnet