Hursomhelst, här nedan presenteras en egen version av Texaschili. Ja, den är inspirerad av Tolberts men eftersom jag aldrig varit i Texas så får jag väl hitta på själv
Oumph känns som den perfekta grunden för receptet, och precis den grej som länge saknats för att kunna göra en riktigt maffig fejkköttsgryta med en konsistens liknande en äkta TexasChili
Fräs runt grytan med köttet och röd och grön chili. Men, men, det är ju inget direkt jobb, bara sätta på grytan på förmiddagen och sedan pilla sig i naveln ända till det är dags att äta
Du kan antingen tillaga den här grytan på grillen, eller på spisen. De hade en enkel murad utegrill, och ville gärna att jag skulle laga min texaschili med tillbehör (bland annat en helt sjukt god guacamole som jag snart kommer lägga upp receptet på)
Tillsätt fond och vatten och låt sedan grytan få småkoka tills det är så mört att det trådar sig. Om man tröttnat lite på tacos och pulled pork eller bara vill testa något nytt till fredagsmyset kan jag tipsa om denna Texaschili
Ta bra en stor gryta med lock och bryn köttet i olja tills det har fin yta runt om alla köttbitar. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det köttet kokat sönder helt, slå eventuellt på mer vatten så chilin inte kokar torrt. 1-2 st röd chili skivad med kärnor
När det var dags att äta ställde grabbarna bara fram grytan på bordet där det redan stod en stor skål med tortillachips och en mindre med gräddfil för den som ville runda av hettan lite