Ett bra tips när man bakar tårtbottnar är att klä in en form med löstagbar kant med bakplåtspapper som sticker upp en bit ovanför formkanten, På så vis får kakan möjlighet att växa på höjden och man får höga och luftiga bottnar
undrar ni kanske, och huvudanledningen är att jag gjorde tårtbottnarna själv denna gång. Det är ett kanonrecept på bottnar som gör dem höga och fina och trots att jag valde att göra en lite mindre tårta, så räckte inte det färdigköpta locket till
Tårtor. Jag har ju alldeles glömt av att blogga om mitt senaste tårtbak -nämligen tårtorna till mina systerdöttrars gemensamma kalas på själva påskdagen
Detta är en av de vanligaste tårtbottnarna. I detta recept har jag valt att inte ha potatismjöl då jag med högatårtor gärna får en kompaktbotten så att den håller bra
Jag började med att baka tårtbottnarna och frysa in dem. Jag kan säga att jag fick kalla kårar längs ryggraden när hon visade mig bilderna, ojojoj, vilka höga tankar hon måste ha om mig tänkte jag
Ikväll ska det bakas tårtbottnar inför kalasandet och jag ser fram emot att få lite hjälp i köket. Kellogs´ ordinarie Rice Crispies visade sig nämligen innhålla för höga halter av gluten för att våga chansa på, därför blev jag glatt överraskad då Semper visade sig ha alternativ
Tårtbottnar förvarar jag i frys och skär kalla för att få så jämna skivor som möjligt och gum paste gör jag och förvarar jag i en tärtförslutande burk efter att de torkat