Sylt frusna bär recept

Frusen cheesecake – glutenfri

Ringla lite sylt i smeten. Med tanke på att det, peppar peppar, ska bli fint väder och faktiskt ganska varmt tänkte jag börja med att tipsa om denna supergoda frusna cheesecaken

Frusen jordgubbscheesecake- glutenfri

Ringla lite sylt i smeten. Med tanke på att det är semestertider för många och därmed en anledning att bjuda på fika kanske uppstår lite oftare tänkte jag tipsa om denna supergoda frusna cheesecaken
Aroniasylt

Aroniasylt

Koka bär, stjärnanis,kanel och vatten på svag värme i ca 20 min. I kyla står sylten sig 1-2 månader. 1 l frusnaaroniabär
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

I år byter jag ut den mot en gotländsk saffranspannkaka och serverar den med en klick vispgrädde och nykokt syltfrusnabär
"Falsk" ostkaka

"Falsk" ostkaka

Ha alltid frusnabär i frysen och en paket syltsocker i skafferiet. Lite syltsocker och frusna jordgubbar så går det på ett kick och dessutom blir den så mycket godare än "köpesylt"
Lime och blåbärsparfait

Lime och blåbärsparfait

Garnera med bär, sylt eller vad du tycker är bäst. Blanda ner blåbären, limeskalet och saften. 1 ½ dl rårörda blåbär
Jordgubbssylt

Jordgubbssylt

Lägg bär och socker i en stor kastrull. Koka i 30 minuter på hög temperatur. Det skall bubbla regält. Akta så det inte bränner bara
Akut sötbegär

Akut sötbegär

Egen sylt gör jag med frusnabär som jag kör i mikron en stund och mosar ihop. Istället fick jag ett akut begär efter ostkaka, med sylt och en rejäl klick gräddyoghurt
Jordgubbsylt

Jordgubbsylt

Eller så kör jag tex frusna jordgubbar i blendern med lite råsocker till en smet och har till äggost eller pannkakor
i kategorin: gott som gör gott!*

i kategorin: gott som gör gott!*

Jag hade med plättar, sylt och frukt till barnen när vi var på simskolan. Häll över några bär (jag hade frusna jordgubbar)

Traditionell pannkaka

Servera med sylt och färska bär (jag fick nöja mig med frusna, men det var också gott). Pannkaka. 1 l mjölk
ChiaSylt

ChiaSylt

Har ni testat chiasylt. Kom ihåg att röra runt i sylten då och då under denna timme. Värmde upp ca 3 dl frusnabär (jordgubbar och hallon) tillsammans med vaniljpulver + lite vatten. Rörde ner 1 tsk chiafrön och ställde sylten i kylen minst 1 timme. 1 tsk chiafrön och ställde sylten i kylen minst 1 timme Kom ihåg att röra runt i sylten då och då under denna timme
Lingonpaj med kolasås

Lingonpaj med kolasås

Jag har plockat en del som jag både fryst in och kokat sylt av. Det frusna tänkte jag ha till smoothies i vinter