Så jag gjorde ett litet test med samma tillvägagångssätt som min bästa svartvinbärssaft. Väldigt gott och fin färg, men tyvärr finns det så lite jordgubbar i min frys, så jag får hitta på något annat
Min mamma gör den allra godaste svartvinbärssaften, påbär, socker och kärlek. Mammas hemmagjorda svartvinbärssaft fick bli till denna läskande glasspinne med björnbär och svarta vinbär
Servera gärna med lite färska bär som hallon, blåbär, jordgubbar. Helgmeny i påsk. Strö över mjölet och tillsätt övriga ingredienser utom tranbär och timjan
=) Och deras hus luktade ofta svartvinbärssaft och plommonmarmelad. Det påminner mig så mycket om farmor, hon och farfar hade en stor tomt och växthus och odlade allsköns grönsaker, frukt och bär, det fanns både jordgubbar, olika vinbär, krusbär, potatis, sockerärtor, morötter, rädisor, gurka, tomater, körsbär, plommon, äpplen osv
frystabär/hallon/jordgubbar/mangofrukt. Landade i soffan med en påse osthjärtan o en heel hög skvallertidningar, Så nu är jag uppdaterad ordentligt om vad som händer i kändisvärlden
Ställ på kylning tills saften är helt kylskåpskall, eventuellt över natten. Kan ätas som mellanrätt på franskt vis och saften kan givetvis bytas ut mot vilken saft som helst, t
Saften går också att göra på endast röda vinbär eller varför inte blanda. Häll på kokande vatten. Lägg bären (behöver inte rensas) + citronskivorna i en plasthink