Lägg riset på ett fat, fyll på med svamp och fisk. Vänd fisken i vetemjöl, krydda med salt och peppar. Börja med den mindre mängden, rör om och fyll på med mer buljong efter hand
Stänk över fisksåsen och smaka av med salt och peppar. Fräs löken hastigt i oljan, vänd ner ris, kassler och frysta grönsaker och stek tills allt är genomvarmt
För er som undrar vad teriyaki är så är det ett ord man använder inom japansk matlagning när strimlat kött eller fiskstekt eller grillas i en söt sojamarinad
Man tager vad man haver till denna rätt, men om ni vill passa in i veckomatsedelstanken med en fisk/skaldjursrätt varje vecka kan ni ta räkor till det stektariset denna vecka
Ner med bladen, fröna, löken, vitlöken. Blanda marinaden och fisken. Ner med tomatpurén, gurkmejan, chilin, koriandern, ingefära, sojan och tamarindjuicen i en mixer
Servera med sallad, ris eller kokt potatis. Värm upp en stor stekpanna med oljan på medelhög värme. Ta av fisken från stekpannan och fortsätta rosta skivad rödlök tills gul färg
Eftersom jag bor på västkusten så har vi ju tillgång till färsk fisk, men det går lika bra med frusen och riset är ett omgjort VV recept som jag tycker är helt underbart gott, riset går att göra t
Servera direkt med grönkålspurén och fisken som du stekt i smör och olja först helt kort på köttsidan för att sedan vända den så att den steks färdigt på skinnsidan för att behålla sin saftighet